keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Viljelyä kaupungissa, yhteisössä

Olemme kasvattaneet ikkunanlaudalla yrttejä, josta kirjoitinkin tähän blogiin aikaisemmin Viljelyä kaupungissa, asunnossa -otsikolla, mutta halu on ollut saada viljellä myös ulkotilassa. Tästä syystä otimme osaa kaupunkiviljelyprojektiin. Asiat ovat lähteneet käyntiin varsin hyvin, sillä kaupunkiviljelyorganisointi on hyvissä käsissä ja innokkaita tekijöitä yhteisen projektin eteen on riittänyt.

Viime viikonvaihteessa järjestetyissa kyläjuhlissa vierailijoita puutarhalla kävi useampi sata, joten onnistuneet juhlat olivat vaikka sää ei aivan suosinutkaan. Tämä tempaus on herättänyt selvästikin kiinnostusta. Alla vielä tapahtumasta oman kätösen jälkeä julisteen muodossa:



Olemme päässeet viljelyn makuun ripeästi ja hyvä yhteishenki kaupunkiviljelyporukassa vain lisää innostusta. Aloitimme kokeilumielessä tutustuen toimintaan. Meillä ei ole suuret tavoitteet, ja ilahduttaa, jos edes jonkinlaisen sadon saamme kerättyä syksyllä. Kaupunkiviljely on antanut kuitenkin laajemmat viljelymahdollisuudet, ja mikä parasta, mitä enemmän innostuneita ihmisiä sitä vähemmän työtä, sillä kastelukin hoituu vuorottelemalla. Talkootyöllä olemme saaneet valatavasti aikaan - koko puutarhan. Tässä meidän kehitysvaiheita laatikosta istutukseen:

 

Kankaan puutarhan alkukesän kehitysvaiheet laatikoiden asettelusta istuttamis-/ versoamisvaiheeseen:




Hieno mahdollisuus niille kaupunkilaisille, joilla ei ole parveketilaa, mutta joilta löytyy halua viljellä. Miksei myöskin niille, joilla tilaa on, sillä tämänkaltaiset projektit mahdollistavat yhteisöllisyyden.

Syksymmällä laitan päivityksen tänne blogiin siitä millaisen sadon olemme saaneet kerättyä, joten sitä odotellessa voi tutustua kaupunkiviljelytoimintaan seuraavista linkeistä. :)

Infoa kaupunkiviljelystä:
http://kankaanpuutarha.wordpress.com